söndag 23 augusti 2009

Rävarumpor, pioner och Flunsåsparken
Igår blev det inget bloggande för dagen fylldes av andra aktiviteter. Vid sidan av den eviga uppgiften att handla hem mat, så tittade jag in på Plantagen. Där var rea och jag kom ut med två nya pioner och nya fleecefiltar att ha och svepa om sig med på terassen nu när det börjar bli lite kyligare på kvällen.
Sedan var det dags för ett besök på festivalen Växande bandet II i Flunsåsparken på Hisingen. En festival med inriktning på vår miljö. Anledningen att vi åkte dit var inte att vi är aktiva miljökämpar. Vi är mer som folk är mest, försöker spara energi och köpa närodlat. Nej, anledningen var att en av mannens studiekamrater har skrivit en diktbok och nu skulle hon läsa upp en del av sina dikter och samtidigt vara konferencier för ett antal hiphoppare, rappare och en skate punkgrupp. Såna grupper har vi aldrig hört live tidigare.
Vi hade aldrig hört talas om Flunsåsparken tidigare heller. Det är en liten idyll mitt bland alla bostäder på Hisingen, men när man gick runt i parken kändes det som om man var mitt i en stor skog.
Rävarumporna då? De gula blommorna överst har jag alltid kallat Rävarumpor. Men nu när jag sökte efter lite information om blomman på Internet, så visar det sig att där kallar man Mjölkört för Rävarumpor. Så då undrar jag vad vår blomma heter? Någon gång skall vi väl knäcka den nöten!

2 kommentarer:

  1. Tyvärr. Rävarumpor lät bra. Gullris??
    Amanda

    SvaraRadera
  2. Kul att du hittat min blogg! Jag forskar vidare i min jakt på namnet på den gula blomman.

    SvaraRadera